Skip to main content

Mp3 indirme sitelerinden nerelere geldik… Vay efendim telif hakkı gitsin korsan olmasın, istediğim şarkıyı seçip dinleyeyim, telefonuma da insin internetten yemesin derken müzik dinlemek için para vermeye başladık. E bir şeylere de para vermeye başlayınca haliyle platformlar oluştu, seçenekler arttı, seçenekler arasında yarış başladı.

Üç Büyükler

Fizy, Muud, Tidal, Deezer gibi müzik servisleri üzgünüm sizleri bu yarışa dahil edemiyorum. Milyonlarca kullanıcısı olan Apple Music, Spotify, Youtube Music üzerinden ufak bir kıyaslama yapacağım.

Apple Music

Şahane bir ses, kayıpsız bir ses… Kablolu kulaklık kullanıyor veya aux girişiyle bir hoparlöre bağladıysanız tadından yenmeyecek ses kalitesi veriyor. Ses kalitesinin farkını gerçekten ayırt edebiliyorsunuz başka platformlarda dinlediğiniz şarkılarda fark edemediğiniz enstrümanların sesi net olarak geliyor. Şarkı geçişleri çok güzel, şarkıdan şarkıya geçerken yavaşça diğer şarkıya bağlayarak atıvermiş sizi. Arayüzü sade ama arada sinir bozucu kullanıcı dostsuzluğu hissi veriyor. Liste yapmak ölüm, arşiv kısmı ölüm… Görsel ve ses şahane, gerisi bahane.

Bi’de şöyle bir durum var; profil oluşturma güzide ülkeme eklenmemiş. Spotify’daki topluma açılabilme olayınız yok yani.

Ben şarkımı dinleyeyim, ses güzel olsun (kulaklıkla ya da aux’la) diyorsanız tek atacağınız uygulama bu olsun

Buraya fiyatlarını ekliyorum (2023 Mart)

Not: Sadece ücret ödeyerek kullanabiliyorsunuz, free bir servisi yok.

  • Öğrenci  9,99 TL ay.
  • Bireysel. 19,99 TL ay.
  • Aile 29,99 TL / ay.

Dip Not: Allah aşkına uygulama mağazalarına “ay indirmeyin paralı” gibi yorumlar yapmayın, bu platformlara para verince tam fonksiyonları çalışıyor. Ver 20TL bir ay boyunca çatır çatır ye bu servisi. Öğrenciyim diyorsan da hepsinin öğrenci indirimi var oradan faydalan, 2 su 10 lira zaten..

Spotify

Bu üçlü arasındaki çoğu şeyi derleyip toparlayan uygulama. 86435 Yıldır HiFi ses kalitesini sunamasa da ses kalitesi güzel, Aux olmayan yerde zaten Apple Music’de saçmalıyor, Bluetooth bu büyük ses verilerini aktarmak için yavaş kalıyor bu sebeple sesi inanılmaz kalitede alamıyorsunuz. 320 kbps Spotify’dan devam. Görsel olarak Apple Music’ten karanlık ve eski duruyor açıkcası. Mac’te, Windows işletim sistemlerinde uygulaması var, kullanımı da kolay. Topluluğa açılma imkanınız var, listelerinizi paylaşabiliyor hatta arkadaşlarınızla liste oluşturabiliyorsunuz. İstatistik sevenler için yıl sonu ne dinlemişim kaç dakika dinlemişim datasını da veriyor size.. Instagram’da paylaşın diye…

Buraya fiyatlarını ekliyorum (2023 Mart)

Not: Free servisi var ancak reklamlı.

YouTube Music

Öncelikle YouTube Music ve YouTube Premium aslında farklı alanlar. YouTube Music sadece müzik servisi, YouTube Premium reklamsız video ve müzik servisi diyebiliriz. YouTube Music üzerinden devam edelim… Neredeyse sınırsız bir müzik arşivine sahip olabilirsiniz, en çok seçenek YouTube Music’de. Listelerinizi YouTube Music’den veya YouTube’un kendinden yapabilirsiniz. Tasarımı aşırı sade, kullanıcı dostu. Ses kalitesi diğerlerine göre kötü maksimum 256kbps. Topluluğun oluşturduğu listeleri takip edebiliyorsunuz, Spotify listelerinden tek farkı listenize kapak fotoğrafı ekleyemeyişiniz.

Not: Free servisi var reklamlı ve arkaplanda çalışmıyor.

Burası çokomelli; Youtube Music alıp sadece müzik dinlemek için

YouTube Music Fiyatları

YouTube Music’e para vermişim, bari YouTube’un kendini de reklamsız izleyeyim video da indireyim diyorsanız Youtube Premium fiyatları

YouTube Premium Fiyatları

Özet: Nasıl bir kullanıcı olduğunuzu bilemem o yüzden; ses kalitesinden fazla bir beklentiniz yoksa Youtube Premium öneririm aşırı büyük bir müzik arşiviniz olur, reklamsız YouTube’unuz da olur, win-win. Ben audiophile’im diyorsanız açık ara Apple Music. Ben audiophile’im ama kabloyla mı gezeyim bu yüzyılda derseniz Spotify, profilden liste de paylaşırsınız.

Bu bencesi zaten. Choose your side.

Beril Dinç

Author Beril Dinç

More posts by Beril Dinç

Leave a Reply